Valg av flyselskap

Jeg flyr en del gjennom året. Mest til utlandet, men også noe i innlandet. Jeg er nok det man kaller en lite lojal kunde, for jeg jakter alltid de billigste billettene. For meg er det mest viktig å komme meg fra A til B, og samtlige av dagens flyselskap har en standard som jeg synes er bra nok for meg. Men det er klart det er en del forskjell på service, men allikevel ikke så mye at jeg velger bort noen av den grunn. Flyflåten er stort sett moderne, selv om noen har litt eldre fly enn konkurrentene. Om det er lavprisselskap eller ikke, så er jeg stort sett fornøyd med de tjenester som leveres.

Valg av flyselskap

Norwegian

Jeg flyr en del med dette selskapet, og jeg synes de leverer bra på alle områder. Jeg har ikke noen erfaring med andre lavprisselskap, men hos meg scorer de høyt både på service, flyflåte og rutetider.

Bonusprogram

På lik linje med andre selskap, har også Norwegian et bonusprogram. Jeg vurderer i fremtiden å benytte meg enda mer av dem, slik at jeg kan opparbeide meg mer bonus til fremtidige reiser. Men det er hele tiden en avveining opp mot hvilken priser som tilbys, det er ikke slik at det alltid lønner seg å være lojal. Men er man med i et bonusprogram, låser man seg ofte mer til ett selskap. Men man kan så klart å ha bonusprogram i flere selskap, det er nok det aller mest lønnsomme på sikt.

Reiser til Sør-Øst Asia

Jeg reiser en god del til denne delen av verden, fra Oslo finnes det et hav av muligheter. Men skal man ha direktefly, er det kun Norwegian og Thai Airways som kan tilby dette. Destinasjonen er da Bangkok, til andre steder i Sør-Øst Asia må man ha flybytte. Hvordan det er med charterturer er jeg ikke sikker på, men vet at det tidligere var slike turer til Phuket i alle fall.

Søk på nettet

Det er jo slik at de aller fleste av oss bruker internett, dette gjelder også når vi skal bestille flybilletter. Ved å bruke de forskjellige søkemotorene, får man opp alle tilgjengelige flyvninger på den aktuelle strekningen. Man kan velge kriterier for søket, og om det skal sorteres på pris eller andre kriterier som kun direktefly eller med flybytte. Om man jakter billige billetter, er det absolutt lurt å velge med flybytte da dette ofte kan være en del billigere. Men husk at det koster penger å oppholde seg lenge på en flyplass også, jeg setter som regel grensen på maksimalt 4 timers venting til neste fly på reisen min. Om man skal reise langt, kan det bli både to og tre flybytter. Det betyr at reisen blir ganske så lang, og vær da nøye med å sjekke ventetiden mellom hvert flybytte. Noen ganger kan det være verdt kronene, å betale litt ekstra for færre bytter og kortere ventetid. Totalen blir ofte den samme, mat og drikke på flyplasser er alltid kostbart.

Husk at det ofte er store avstander på de store flyplassene i utlandet, legg inn god tid til neste flight. Sjekk ut i god tid hvor gaten er plassert, det er kjedelig å miste et fly man har sittet og ventet på.