Reise med barn til Danmark

Reise med barn til Danmark

Det er mange norske familier som velger Danmark som sin destinasjon, særlig når det er snakk om sommerferie. Jeg har snakket med flere barnefamilier som ikke engang vurderer andre reisemål fordi både de voksne og barna trives svært godt i Danmark. Og det kan jeg skjønne godt fordi at Danmark har veldig mye å by på tilpasset denne målgruppen. Det er noen åpenbare grunner til at det er slik, i og med at dette er nabolandet vårt. Den avslappende stemningen, aktivitetene, vante matopplevelser og selvfølgelig språket, gjør det lettere å føle seg hjemme for mange, enn det man hadde gjort på en klassisk sydentur. Man har tilgang til storby, strandliv og opplevelser, så avhengig av hva du er interessert i og ofte barnas alder, er det svært mye å finne på her.

Bytur

Hvis du er på ferie i over en uke, er en dag eller to i København absolutt verdt tidsbruken. Utenom det en vanlig storby kan tilby, slik som et godt utvalg hoteller, restauranter, kafeer, shoppingmuligheter, kan Danmarks hovedstad by på svært mye barnevennlig moro, blant annet en tur med kanalbåten. Tivolibesøk er et must hvis du ønsker å imponere barna, men også ha det gøy selv. Uansett årstid er det en helt magisk opplevelse med musikk, show, mat, karuseller både for de små, men også større barna og de voksne, osv. Videre anbefaler jeg Den Blå Planet, det største akvarium i Norden. Her kan dere få oppleve både store og små fisker svømme rundt seg så det føles som at du er under vannoverflaten. Hvis dere har små forskerspirer i familien, er en tur til Experimentarium et must.

Strandliv i Danmark

I selve København og i området rundt finner du et godt utvalg av strender, så her er det noe for enhver smak. Jeg vil trekke frem Amager strand, nydelig og lang sandstrand, egnet for avslapning og bademoro. Et alternativ til er Søndervig med flotte sanddyner av finkornet sand og badevakter, for en trygg badeopplevelse med barna. Blokhus og Saltum er blant de fineste strendene i Europa og her er det til og med lov å kjøre bil på stranden! Enda en badeperle er Henne strand, som gir deg den perfekte sommernytelsen.

Opplevelser i Danmark

Opplevelser i Danmark

Her må vi først nevne Legoland, for hvem er det som reiser til Danmark med barn og ikke besøker dette eventyrlige stedet. Fra 2016 kan du oppleve NINJAGO, som en del av parken. Djurs Sommarland er fornøyelsesparken hvor både de store og de små får adrenalinkick. Parken blir stadig oppgradert med nyheter og topper stadig listene over de beste fornøyelsesparkene i Norden.

Når du først er i Danmark, så må du få med deg minst en av de mange flotte dyreparkene landet byr på. I Givskud Zoo drar du på safari enten med bil eller buss og får oppleve noen eksotiske dyr tett på. I Aalborg Zoo får du se afrikansk elefant, zebraer, isbjørn og oppleve et helt unikt dyreliv. Randers Regnskov byr på tropiske omgivelser og dyr, men også et rikt og annerledes planteliv. I Jyllands Park Zoo er det mange dyrearter å oppleve, men også flotte lekeområder med klatrestativer, lekehus og sandkasser.