Norske og nordiske vannparker

Norske og nordiske vannparker

Vi har kanskje ikke det varmeste været i Norge, og sesongen er ikke veldig lang, men når solstrålene titter frem og varmen siger på, er det lite som frister mer enn å dra i en vannpark. Noen av parkene er innendørs og åpne hele året, mens andre er utendørs og har en begrenset sesong. Vi veksler på å kalle dem vannparker og badeland, men i realiteten er de det samme. Mange av dem har hovedsakelig bare bassenger, med et par sklier, mens andre har hovedfokus på adrenalin og har hovedsakelig fartsfylte attraksjoner.

Bø Sommarland

Dette badelandet er kanskje Norges mest populære og kjente vannpark, og trekker til seg publikum fra hele landet hvert år. Parken har hovedfokus på adrenalinfylte opplevelser, og tilbyr alt fra skrekkslagne sklier som «Magasuget», «Halfpipe» og «Jettegryta» til små barnesklier som «Hompetitten» og boblebad. Dette er en park for alle aldre, og det er ting å gjøre for både store og små. For de som ikke ønsker å bli våte har de også tilbud på land, som tarzan-løypa, sirkus og lekepark. Parken har åpent i sommermånedene, og tilbyr billig dag 2 billett. De har også værgaranti slik at man kan få en dag ekstra i badeland dersom det regner den dagen du er der.

Badelandet

Vegg i vegg med Kristiansand Dyrepark finner du Badelandet. Parken er eid og drevet av Dyreparken, og man kan kjøpe enkeltbillett til kun Dyreparken, kun Badelandet eller kombibillett til begge parkene. Badelandet har både innendørs og utendørs basseng, og rutsjesklier både inne og ute, og åpner ved påsketider, og holder åpent frem til høstferien. Utendørsanlegget har noe mindre åpningstid. Innendørs er det gode oppvarmede bassenger med klatrevegg, boblebad og bølgebasseng, samt tre morsomme sklier for alle aldre. Utendørs finner du adrenalinfylte «Haisann», spenningsfylte «Superspeed» og den utfordrende «Hinderløypa». Nyeste tilskuddet er badestranda, som er en strand som har blitt lagt ved Grashavet for de som ønsker en liten sydenopplevelse. Parken har vært flink til å benytte både egne bassenger, og ferskvannet som omkranser parken. Badestranda, hinderløypa og hoppetårnet benytter alle det naturlige ferskvannet som ligger rundt parken, og gir en spennende opplevelse sammenlignet med andre vannparker som kun benytter bassenger.

Kokpunkten

Kokpunkten

Sveriges første action-badeland finner du i Västerås kommune, en times kjøretur fra Stockholm i Sverige. Badelandet strekker seg over åtte etasjer, og tilbyr en unik opplevelse med mange attraksjoner og opplevelser i vann. Noen av de store trekkplastrene parken tilbyr er vannkino, klatrevegg og egen spa-avdeling. Av de siste nyhetene som har kommet finner du nyvinningen VR-snorkling, og The Beach som simulerer en skikkelig sydenopplevelse. De mest populære skliene er «Double Racer», «Black River» og «Boomerang». Badelandet har åpent hele året siden hele parken er innendørs.

Det finnes et hav av forskjellige badeland i Norge, og øvrige Norden. Grunnet årstidene våre er det naturlig at de fleste av disse er innendørs, eller har innendørs alternativer for å kunne utvide åpningstidene noe. Noen av disse inkluderer Aquarama i Kristiansand, Drammensbadet, Tropicana i Gol, Pirbadet i Trondheim, Atlanterhavsbadet i Kristiansund og Superland i Sarpsborg.