Kjekt å ha på reise

Hva man bør ha med seg på reise, avhenger så klart av behovet. Det er mange forskjellige behov som skal dekkes, og vi er alle ulike på det meste. Noen tar med seg alt for mye, mens andre kanskje det stikk motsatte. Tenkte å dele litt hva jeg synes er praktisk å ha med seg, jeg har reist en del i både inn- og utland. Jeg er nok av de som liker å ta med meg minst mulig, husk at ofte kan det være svært rimelig å handle inn på det stedet du kommer til. Dette avhenger så klart av hvilken destinasjon man skal til, men de fleste steder er jo billigere enn her hjemme. Men hva med selve reisen?

Toalettsaker

Dette er sikkert en selvfølge for de fleste av oss, men nevner det allikevel. Det finnes både gode og mindre gode modeller av toalettmapper, eller om du vil; toalettvesker. Her gjelder det å finne modeller som er store nok, men ikke for store. Jeg selv har en modell som kan henges opp, når man åpner og skal bruke den. Dette er veldig kjekt på hoteller, så man slipper å ta ut alt å sette det i skap. Det er heller ikke alle overnattingssteder som har skap på badet, og det tar uansett tid å pakke ut og inn. En tannpuss på flytoalettet, er også kjekt om man har en natt flight. Husk å sjekke hva du har lov til å ha i toalettvesken, om du skal ha den med som håndbagasje. Det er jo også slik at damer ofte tar med seg langt mer, enn det vi mannfolk gjør. Så jeg skal ikke komme med noe tips til innhold i toalettmappen, men uansett så tenk over hva du tar med deg. Det blir fort både vekt og volum, og det har man ikke for mye av når man skal ut å reise. Husk å sjekke vektbegrensninger med ditt flyselskap, overvekt koster som regel mye.

Pledd eller lett sovepose

Man vet aldri hva som kan skje underveis, pakk derfor med deg et pledd eller en lett sommersovepose i håndbagasjen. Om man pakker dette skikkelig, tar det minimalt med plass. Ved eventuelle forsinkelser eller flybytter med lang ventetid, vil du ikke angre på å ha noe å legge over deg når du skal sove litt. Det er en del flyselskap som gir ut gratis pledd, men disse må ofte leveres tilbake etter bruk.

Reise eller fly krage pluss sovebriller

Disse kan man få kjøpt for en billig penge, og noen flyselskap gir de faktisk ut gratis også. Turkish Airlines er en av de som deler ut slike krager, i sammen med sovebriller eller sovemasker som de også kalles. Men ikke ta sjansen på at ditt selskap gir ut eller selger slike, du vil ikke angre på et slikt kjøp. For å optimalisere sjansene for å kunne få seg litt søvn, er det å anbefale ørepropper også. Det er alltid en del støy ombord i et fly, og med slike propper vil man få mye mer fred og ro til å kunne slappe skikkelig av.

Reise eller fly krage pluss sovebriller

Kulepenn og notisblokk

Dette er alltid kjekt å ha, selv om vi bruker mobilen til det meste. Du vet aldri når du har behov for å notere opp noe, det kan være alt fra navn, adresser, veibeskrivelser you name it. Dessuten er det slik til en del land, at man må fylle ut visumblanketter ombord i flyet. Da er det veldig kjekt å ha en kulepenn for hånden, for å slippe å spørre passasjeren på nabosetet.