Hjemlengsel

De fleste av oss blir bundet til et spesielt sted, og det er så klart ofte det stedet vi kommer fra eller har bodd på i lengre tid. Men alle er ikke like på dette området. Noen trives like godt nesten hvor som helst. Jeg er nok av den typen som liker meg nesten hvor det måtte være, men etter en stund føler jeg trang for å komme meg hjemover til det kjente og kjære. På godt norsk kalles det hjemlengsel, men hva dette kommer av er ikke godt å si.

Savn

Det er nok savn som er årsaken til hjemlengsel, hva man savner kan være så mangt men det er nok ofte familie og venner. Jeg har selv opplevd hjemlengsel flere ganger, det kan være at man har ventet på en reise i lang tid. Men selv etter kort tid kan man oppleve hjemlengsel, det virker jo litt merkelig i seg selv.

Lev så normalt som mulig

Om man skal oppholde seg i utlandet over lengre tid, er det et tips å leve så normalt som mulig. Det samme gjelder nok om man oppholder seg et annet sted enn hjemme, i Norge også. Men det er nok enda mer viktig i utlandet, hvor mye ofte er ukjent og annerledes enn hjemme.

Om det finnes tilgang til norsk mat, kan dette hjelpe for noen. Lytte på norsk musikk, følge med på internett med tanke på nyheter kan også være en idè.

Lag planer

Trening er bare et av mange forslag, om du trente hjemme så fortsett med dette når du er borte også. Sett gjerne opp en ukeplan, og følg den så godt du kan.

Vær aktiv

Dette er vel et tips som gjelder uansett hvor man befinner seg, men kanskje spesielt om man er i et nytt og ukjent miljø.

Over lengre perioder

Det er nok slik at tipsene jeg her kommer med, er mest ment for dem som er lenge borte. Det kan være de som jobber lengre perioder i utlandet, eller for den saks skyld studenter. Det kan også gjelde personer som deler av året bor utenlands, av ulike årsaker. Jeg tror neppe det er så aktuelt om man er på en 2-ukers ferie, men man vet aldri.

Over lengre perioder

Sosiale medier

Mange velger å være aktive på sosiale medier, dette er jo en enkel og billig måte å holde kontakten med kjente og kjære på. Men det kan faktisk mange ganger være slik, at det i perioder kan være best å kutte det ut. Om man en periode ikke har denne kontakten, vil man kanskje få den avstanden som skal til. For mange hjelper dette, mens andre synes det kan være en måte å kurere hjemlengsel på. Man må rett og slett bare prøve seg frem, vi er alle forskjellige. Men det som i alle fall er sikkert, er at det er langt bedre å bruke tiden på mennesker du har rundt deg der og da. Skaff deg nye venner, om problemet er at du føler deg ensom.