Fly i Norge

Norge er et langstrakt land med store avstander fra sør til nord, og det å forflytte seg i luften kan ofte være praktisk. Men om man velger fly som transportmiddel, er det så klart begrenset hva man får med seg. Men bonusen er jo at man får bedre tid, når man først er fremme på sin destinasjon. Men man kan jo så klart legge opp til en kombinasjon av fly, tog og bil. Vi hadde for noen år tilbake en flott rundreise, hvor tog til Bodø var første etappe. Ferden videre gikk med leiebil opp til Finnmark, og Hurtigruten videre ned til Tromsø. Dette ble en virkelig flott tur, hvor opplevelsene stod i kø på mange mulige måter. Men nå er det fly som gjelder, og vi skal se litt på hvordan man kan legge opp reiseruten i luften.

Fly til Svalbard

Jeg velger å innlemme Svalbard i denne kategorien, og til Svalbard tar man seg så klart raskest med fly. Dette er en destinasjon som har kommet og gått litt, men de siste årene har den blitt svært så populær både for nordmenn og utlendinger. Om man tar Oslo Lufthavn Gardermoen som utgangspunkt, så flyr både Norwegian og SAS til Svalbard – for priser og rutetider så sjekk selskapenes hjemmesider.

Fly mellom landsdelene

Det er et svært godt rutenett mellom landsdelene i Norge, og Norwegian og SAS kniver om kundene. Dette gjør at man kan få billetter til svært gunstige priser, om man er tidlig ute og kanskje også kan velge flighter med lave trafikktall. Uansett hvilken strekning man velger å fly, så er tipset for å finne billige billetter å holde seg unna fredager og søndager – da dette er typiske dager med mange passasjerer og høyere priser.

Mange spennende destinasjoner langs kysten

Mange spennende destinasjoner langs kysten

Norge har en rekke kortbaneflyplasser langs hele den lange kysten, og med en hovedvekt fra Nord-Vestlandet og helt opp til Øst-Finnmark. Her er det uten tvil Widerøe som dominerer, og rutetilbudene er i all hovedsak gode. Men prismessig er det ofte dyrere å fly til disse destinasjonene, enn til de større flyplassene rundt i landet. Jeg har selv flydd Widerøe i Finnmark, nærmere bestemt mellom Honningsvåg og Kirkenes – som har gode flyforbindelser videre til og fra Oslo lufthavn Gardermoen.

Ved å bruke litt tid på planleggingen, kan du enkelt og greit skreddersy din egen flyreise med innlagte stopp og overnattinger på spennende steder. Om man velger Honningsvåg, er veien kort med buss opp til Nordkapp som er en opplevelse i seg selv. Som allerede nevnt så fløy jeg fra Honningsvåg til Kirkenes, men man kan også velge ruten sørvestover til Hammerfest.

Helgelandskysten med Lofoten

Dette er også svært populære områder, om man tenker seg å få med hele kysten fra Vestlandet og nordover. Helgelandskysten kan også kombineres med en reise på Nordlandsbanen, hvor man kan ta fly en vei og tog den andre. Nordlandsbanen starter i Trondheim, og har sin endestasjon i Bodø. På reisen passerer man Saltfjellet og Polarsirkelen, en flott opplevelse hele året.