En reise

En reise kan være så mangt, alt styres jo av hva man ønsker å oppleve. Budsjett, jobbsituasjon, interesser og ikke minst personlighet. Jeg tenker at det er to vesentlige forskjeller på alle typer reiser, noen reiser vekk og noen reiser til. Greit skal forklare den litt nærmere, det er noen som reiser for å komme seg vekk fra noe. Mens andre reiser for å komme seg til noe nytt, uten at de nødvendigvis ikke trives med det de har eller der de bor. Vil nok tro at de fleste er i den siste kategorien, men poenget mitt er at en reise kan ha så mange hensikter, motiver eller bakgrunner. Skal ikke dvele mer ved det, men det at man reiser vekk fra noe eller reiser til noe, er en stor forskjell.

Charterturisten

Det er nok i denne kategorien det finnes flest av oss nordmenn, vi liker charterturer hvor det meste er ordnet og tilrettelagt. Uten at jeg har noen statistikk å vise til, vil jeg tror at det er flest barnefamilier og eldre som foretrekker denne type reiser. Det er enkelt, trygt og godt. Når man har med seg småbarn på tur, vil man helst ikke ha noe uforutsigbart eller overraskelser. Det samme gjelder jo ofte eldre mennesker også, men det finnes så klart unntak innenfor begge kategorier.

Backpackere

Dette er en reisemåte som hovedsakelig ungdom utfører, men også her finnes det så klart unntak. For de som liker å ta ting litt på sparket, og ikke er opptatt av flotte hoteller så kan dette absolutt være noe å vurdere. En Backpacker har med seg det man trenger i en ryggsekk, derfor navnet Backpacker. Om man skal være lenge borte, er ikke en ryggsekk all verdens mye med tanke på volum. Så det gjelder å være restriktiv med hva man tar med seg, veldig mange Backpackere oppsøker eksotiske reisemål, man trenger derfor ikke pakke med seg all verdens mye klær. Ofte er klær billig å kjøpe underveis også, om man skulle ha bommet litt med pakkingen.

Charterturisten

Bruk penger på en god sekk

Sekken kommer til å bli din venn i lang tid, det er derfor viktig at man har en solid sekk som er behagelig å bære. Husk å ikke pakke med for mye, det er ikke noe koselig å bære med seg for mye. Sett opp en liste med hva du tenker å ta med deg, på bakgrunn av dette kan du handle inn sekk.

Visumregler og forsikring

Sett opp en reiserute, sjekk opp hva som kreves av visum og andre regler i landene du skal reise til. Reiseforsikring er også viktig, sjekk din forsikring og hvilke betingelser den har. Ofte må man tegne en tilleggsforsikring, ved varighet på reiser som overstiger 1-1,5 måned.

Ikke for store planer

Ikke sett opp for mange destinasjoner på reiseplanen, det kan fort bli stress og mas. Det er mye bedre å heller roe ned, og få utbyttet av den steder man reiser til. Om man kommer til et sted man virkelig liker, er det kjekt med litt tid på reiseskjema.