En reise i det indre

Å reise og oppleve andre kulturer, se nye steder og smake på ny mat er fantastisk. Samtidig, i dagens hektiske verden, kan du komme hjem fra reisen like sliten som du dro. Full av opplevelser, men uten energi til å ta fatt på hverdagen. Regelen er at man skal være positivt sliten etter en ferie, ha med seg opplevelser som man lever godt på fremover. Samtidig, så kan det være lurt å av og til tenke på å kombinere reiser og ferier med hvile og restitusjon. Dette er noe flere reiseoperatører tilbyr, både i Norge og i utlandet.

Spa- og velvære helg

Flere hoteller tilbyr nå spa tjenester enten i selve hotellet eller rett i nærheten. Du får et spaopplegg som inkluderer både massasje, rense og styrking av kroppen og andre behandlinger skreddersydd ditt behov. Dette fortsetter med måltidene som er endel av opplevelsen. De skal forsterke behandlingene, og gjøre opplevelsen rolig og energigivende. Målet med en slik helg, en slik reise, er å fokusere på ditt indre og gi deg opplevelsene som styrker deg.  Derfor legger arrangøren gjerne inn turer i skog og mark, opplevelser i nærmiljøet eller shoppingturer om man er i en by. Mulighetene er mange, men det begynner og avsluttes med herlige behandlinger i et lukseriøst spa.

Spa- og velvære helg
Spa- og velvære helg

Meditasjonsreiser

Jeg tror mange av oss lenger oss på sofaen etter jobb og andre plikter for litt seriøs avslapping. Personlig foretrekker jeg å slappe av med litt puslespill, tjueett eller bare rett og slett høre på lydbok. Da får jeg slappet av, men etter flere uker med hard jobbing kan det være nødvendig med mer avslapping. Mange sverger til meditasjon som en metode for å stresse ned og koble ut. Dette kan være en utfordring fordi man må lære seg teknikkene og sette av tid i en svært hektisk hverdag. Da kan en meditasjonsreise være akkurat det man trenger. Her får du tid til å lære deg å meditere, i rolige omgivelser, tett fulgt av en person som støtter deg. De som allerede har inkludert meditasjon inn i sin hverdag, vil få ny inspirasjon og ikke minst, få mer overskudd etter en slik reise. Slike meditasjonssentre er ofte omgitt av inspirerende og fantastisk natur.  En natur som vil sørge for å løfte deg opp og gi deg mer energi til å ta fatt på hverdagen igjen.

Meditasjonsreiser
Meditasjonsreiser

Yogareiser

Mange av oss er svært opptatt av å holde oss i form og vi trener gjerne i ferien. Det vanligste er å legge inn små treningsturer, ekstra runder i bassenget og generelt holde seg aktiv. Men det er også flere som velger å dra på egne reiser hvor fokuset er trening. Yoga er en svært populært, men det krever også litt kunnskap for å få maksimalt utbytte. Derfor er det flere som tilbyr reiser hvor yoga er fokuset. Dyktige instruktører leder treningssirklene hvor deltakerne får hjelpe med å holde positurer og blir oppmuntret til å bli mer tøyelig. Dette gjøres i avslappende og harmoniske omgivelser. På mange måter blir naturen en av instruktørene. Naturen er med på å hjelpe deltakerne å finne roen, samle seg og puste. Forskning viser at mange av oss ikke trekker pusten dypt nok i løpet av hverdagen. Vi har også mistet kontakten med naturen, noe mange mener er en viktig årsak til at mange av sliter med psykiske utfordringer. Så en yoga ferie kan være akkurat det vi trenger for å komme på rett spor og komme i gang med hverdagen på en god måte. Mange bruker en slik yoga ferie som en kick-start på et bedre liv. En slags nullstilling og samtidig en mulighet til å begynne på rett fot.

Yogareiser
Yogareiser

Bootcamp – treningsleir

Dette er en ferie for de spesielt interesserte. Deltakerne følger et strengt og krevende treningsopplegg. Egne trenere følger opp og sørger for at deltakerne presser grensene sine. Dette gjøres i vakre naturomgivelser, hvor naturen er en aktiv deltaker. Turstier, klatring i fjell og det å utfordre seg selv i møte med naturen er viktige nøkkelord. I denne kategorien finnes det svært mye å velge mellom. Noen ønsker å virkelig komme i kontakt med naturen og det barske og velger en villmark/bootcamp variant. Her er det gjerne snakk om at deltakerne bor i telt og har en form for overlevelsestrening.Andre legger opp til en blanding hvor deltakerne bor i telt og beveger seg fra sted til sted, men hvor maten er av høykvalitet. Enten ved at dette er kjørt inn til fastlagte stoppesteder eller at guidene bærer det med seg. Turene er lagt opp til å være krevende, så det er ingen avslappende vandring i fjellet vi snakker om. Så har man treningsleir hvor deltakere bor på godt utstyrte hytter eller på hotell. Treningen foregår i treningsrom på treningssenter og noe ute i naturen. Deltakerne får luksus og trening. Uansett hva man velger, så kommer man tilbake med en sterkere kropp og forhåpentligvis bedre vaner som kan gi en mer avslappet hverdag.