Eksotiske reisemål – Thailand

Det finnes mange flotte eksotiske reisemål, selv har jeg vært mest i Thailand og liker meg veldig godt der. Thailand har etter hvert blitt et veldig populært reisemål for nordmenn, storbyen Bangkok har mye å by på om man liker det urbane. Jeg har vært i byen en rekke ganger, men kan ikke si at jeg kjenner den godt av den grunn. Alt er så stort sammenliknet med norske forhold, jeg tror det tar flere år å bli skikkelig kjent der.

Vokser raskt

Man kan nå sammenlikne Bangkok med Singapore, byen vokser raskt og har mer enn 1000 skyskrapere. Bangkok har blitt en av de viktigste byene i Sørøst-Asia med tanke på økonomi. Byen deles av elven Chao Phraya, og Samut Prakan er en av naboprovinsene. I denne provinsen ligger også flyplassen, dette er en stor og moderne flyplass som tar seg av internasjonale flyvninger. Den gamle flyplassen har hovedsakelig innenriksruter.

Vokser raskt

Direkteruter

Etter at Norwegian startet med flyvninger til Bangkok, kan man nå benytte seg av to forskjellige flyselskap. Thai Airways har flydd mange år på strekningen allerede. Begge selskap flyr fra Oslo lufthavn Gardermoen. Om man velger flybytte er det mange muligheter, alle de store selskapene har flyvninger til og fra Bangkok. De senere årene er det mange som benytter seg av Qatar og Emirates, etter de startet med flyvninger fra Oslo. Man må da bytte fly i henholdsvis Doha og Dubai.

Innbyggere

I selve Bangkok by, bor det cirka 8 millioner innbyggere. Tar man med områdene rundt byen kommer man opp i drøyt 10 millioner. Det er som man kan forstå store forhold, det sies at det på dagtid er cirka 15 millioner mennesker i byen og områdene rundt. Dette på grunn av at svært mange har sin arbeidsplass i den store byen, men at de bor utenfor byen selv.

Turister

Det at mange turister årlig besøker byen, gjør den jo enda mer travel. Det er gode inntekter for byen og Thailand, cirka 15 millioner turister årlig sier jo litt om hvor populært reisemål Bangkok er.

Rundreiser

Det er nok slik at mange oppholder seg i Bangkok noen dager, mange reiser videre til andre destinasjoner i Sørøst-Asia. En del reiser også videre til andre steder i Thailand, Phuket, Pattaya, Hua Hin er steder som nordmenn liker å oppsøke. Det er et godt utbygd rutenett med fly i landet, men også ekspressbusser. Man kan komme seg med buss nesten hvor som helst i landet, og prisene er svært gunstige. Det samme kan man si om flyprisene egentlig.

Sol, templer og flott natur

Vi nordmenn reiser nok mest på grunn av klima, Thailand har varmt og godt klima året rundt. Men i perioden mai til oktober kan det være en del regn, men ofte rundt 30 grader.  Templer finner man over hele landet, dette er også store turistattraksjoner. Spesielt de store templene i Bangkok. I nord er det flott fjellandskap, mens man sør i landet finner flotte strender.

Det er absolutt å anbefale en tur til Smilets land!